logo by user c1

basement
community

search

wall of shame

hey everybody - the basement blog is hosting this month's IndieWeb Carnival, this month's theme on "accessibility on the small web". Please go check it out and participate if you are so inclined!!!

technical feedback report bugs here!!

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

hello.

this is a thread where you can report just general bugs you find!

OKAY?

posted 12/4/2022, 2:27 am

joined dec 4, 2022

avatar

hello

joined dec 4, 2022

dark mode when??

posted 12/4/2022, 11:14 am

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

there's a current bug with authorization where if you come back to the site 24 hours after closing it, your auth cookie will never be cleared and the site will continue to try to make requests with the old token, resulting in 401 errors.

what this looks like on the screen is some stuff just missing or a full-page error.

currently looking into just clearing the cookie when 401 errors come down and refreshing the page, so the requests are re-made with no auth token.

posted 12/6/2022, 11:22 pm

joined jan 15, 2023

avatar

joined jan 15, 2023

I can't get the syntax for posting images to work in preview, and I can't tell if I'm completely misunderstanding how I'm supposed to do it or if this is an actual bug Instructions say you type ![] and then the image link right after but it's not working for me, the picture never shows up in the preview

edited 1/15/2023, 4:20 am

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting Jade:

I can't get the syntax for posting images to work in preview, and I can't tell if I'm completely misunderstanding how I'm supposed to do it or if this is an actual bug Instructions say you type ![] and then the image link right after but it's not working for me, the picture never shows up in the preview

you actually need to add your image link in parentheses

so this:

![my image](https://via.placeholder.com/300.png)

yields this

my image

edited 3/11/2023, 9:44 am

joined jan 27, 2023

avatar

joined jan 27, 2023

don't know if this is a bug or a consequence of some mechanism but i made a post which was just an image embed in the meme thread and it /immediately/ said "edited at 15:27" (or whatever timestamp i forgot).

post id 66 btw


hey me again i'm editing this post now. it happened here as well it said edited immediately. i DID edit a post but it was another one than these two. maybe it's some cache or something on my side? i'll try reloading

edited 1/27/2023, 5:38 pm

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting dhalgren:

don't know if this is a bug or a consequence of some mechanism but i made a post which was just an image embed in the meme thread and it /immediately/ said "edited at 15:27" (or whatever timestamp i forgot).

post id 66 btw


hey me again i'm editing this post now. it happened here as well it said edited immediately. i DID edit a post but it was another one than these two. maybe it's some cache or something on my side? i'll try reloading

yep looks like that's a genuine bug you found. thanks for the report i'll get that on the list!

edited 1/27/2023, 5:45 pm

joined jan 27, 2023

avatar

joined jan 27, 2023

quoting partly_cloudy:

yep looks like that's a genuine bug you found. thanks for the report i'll get that on the list!

yay thanks! it doesn't stop lol. all my posts are edited.

btw, when creating a new thread i had to pick an icon and i was so clever in choosing the hand mixer for the horror movies thread but then it's never displayed 😢

edited 1/27/2023, 9:49 pm

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting dhalgren:

yay thanks! it doesn't stop lol. all my posts are edited.

btw, when creating a new thread i had to pick an icon and i was so clever in choosing the hand mixer for the horror movies thread but then it's never displayed 😢

yep. when a post is created both posted_at and updated_at timestamps are set. the issue is that if the updated_at doesn't match the posted_at, it will read as "edited," but they're not using the same time as the source of truth.

i'll try to get a fix for this pushed and deployed this weekend. it won't fix existing posts, but will fix future posts.

and yeah there were plans to display thread icons on the forum landing page, but i need to rethink the design of the page and find some space where i'd like them

edited 1/27/2023, 11:56 pm

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

"edited at" bug should be fixed now

posted 1/28/2023, 10:27 am

joined jan 27, 2023

avatar

joined jan 27, 2023

quoting partly_cloudy:

"edited at" bug should be fixed now

cool, thanks!

another one (sorry): this post has a sentence that's not displayed (reappears in the text box if i go into the edit menu)

posted 1/30/2023, 11:35 am

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting dhalgren:

cool, thanks!

another one (sorry): this post has a sentence that's not displayed (reappears in the text box if i go into the edit menu)

dangit good catch again!

i edited your post - looks like it was due to there not being a line break between the quote end and the beginning on your new message, but i'll get this fixed up today

thanks for bearing with me 🙏

e: this one is now fixed. feel free to quote and then immediately start typing without a line break! i also found it annoying that you had to click into the field to start drafting your post, so i also added an auto-focus field that will put your cursor into the body when you get to a post creation page for posts, threads, and private messages

also talked about some other fixes in the changelog thread here: https://basementcommunity.com/threads/11?postID=88#88

edited 1/30/2023, 9:10 pm

joined feb 16, 2023

avatar

joined feb 16, 2023

https://docs.basementcommunity.com/#get-/users/-username-

View user requires auth, but not correctly applied, doxxing all user emails. :)

posted 2/16/2023, 11:09 pm

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting dril:

https://docs.basementcommunity.com/#get-/users/-username-

View user requires auth, but not correctly applied, doxxing all user emails. :)

great point! i'll scrub the email from the response because i think the required auth was more of a typo in the documentation. looks like there's a few endpoints that say they require auth when they actually don't

posted 2/16/2023, 11:16 pm

joined feb 16, 2023

avatar

joined feb 16, 2023

i think... credentials for the "dril" user are exposed on the api documentation..

posted 2/23/2023, 10:29 pm

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting dril:

i think... credentials for the "dril" user are exposed on the api documentation..

lmfao change your password!

posted 2/23/2023, 11:44 pm

joined feb 17, 2023

avatar

Put the money in the bag!

joined feb 17, 2023

Looking like mentions is always set to say partly_cloud mentioned you in <thread>... You have mentioned me, but not that much :D

posted 3/1/2023, 6:30 pm

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting mydriasis:

Looking like mentions is always set to say partly_cloud mentioned you in <thread>... You have mentioned me, but not that much :D

dang good catch. i'll get this fixed and deployed tonight - must have been from the release last night that broke that

i just discovered another bug too with this post. your ">" is breaking how the quote renders in the post  🤦‍♀️

edited 3/1/2023, 6:37 pm

joined dec 4, 2022

avatar

hello

joined dec 4, 2022

edit

edited 3/2/2023, 12:49 am

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting mydriasis:

Looking like mentions is always set to say partly_cloud mentioned you in <thread>... You have mentioned me, but not that much :D

both bugs should be fixed now!

posted 3/2/2023, 6:41 am

joined mar 13, 2023

avatar

joined mar 13, 2023

When creating an account, my auto-generated password was rejected with the following message: Image

I guess it was repeating the same message for each not-allowed character, didn't really check. By the way, the text below the field should specify which special characters are allowed.

posted 3/13/2023, 11:29 pm

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting !!:

When creating an account, my auto-generated password was rejected with the following message: Image

I guess it was repeating the same message for each not-allowed character, didn't really check. By the way, the text below the field should specify which special characters are allowed.

hah. nice find, and yeah looks like you're exactly right about the cause. i'll take a look at this tonight - thanks for the report!

edited 3/14/2023, 12:57 am

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting !!:

When creating an account, my auto-generated password was rejected with the following message: Image

I guess it was repeating the same message for each not-allowed character, didn't really check. By the way, the text below the field should specify which special characters are allowed.

should be fixed now!

i will make the helper text explain which characters are allowed - that'll come in the next release!

edited 3/16/2023, 5:49 pm

joined apr 19, 2023

avatar

joined apr 19, 2023

my profile won't keep the profile pic I upload. Is this intended because my account is only a day old or is this a bug?

posted 4/20/2023, 12:44 pm

joined dec 4, 2022

avatar

joined dec 4, 2022

quoting spungus:

my profile won't keep the profile pic I upload. Is this intended because my account is only a day old or is this a bug?

hey! are you clicking the save button at the bottom after saving and/or you getting any error messages?

posted 4/20/2023, 3:39 pm

technical feedback report bugs here!!